dilluns, 15 de febrer del 2010

Una bona eina



Avui he anat a comprar a una farmàcia. Mentre m'atenien, al meu costat el farmacèutic dispensava un medicament a una parella de joves. Per les explicacions que els donava no costava massa endevinar que els proporcionava la pastilla del dia després. No els he mirat en cap moment per mantenir tant com fos possible la seva intimitat i la privacitat de la seva conversa amb el farmacèutic. Després, quan he sortit de la farmàcia la parella anava pel carrer uns metres davant meu. Eren molt jovenets, massa he pensat, per començar a trobar-se en aquesta situació. Però aquest és un aprenentatge que l'hauran de fer perquè la preocupació de mantenir unes relacions sexuals satisfactòries i tenir un control efectiu sobre la natalitat és una realitat sempre present en totes les parelles. Aquest medicament és una bona eina i segur que ajudarà a solucionar situacions que d'altra manera serien molt complicades.
Una observació sí que l'he de fer: penso que el farmacèutic hauria d'haver atès a la parelleta en privat. No hauria costat res fer-los entrar al despatx i estalviar-los la mala estona que segur que han passat pel fet de tenir de contestar a la botiga a una sèrie de preguntes molt íntimes que lògicament calia fer-los.

2 comentaris:

Montse Arnan Muñoz ha dit...

Hola Manel,

Tens tota la raó, són situacions suficientment íntimes (de fet les relacions ja ho són) com per no haver d'assabentar als que tens al voltant. Sobretot tenim en compte que en la societat en que vivim encara no enten certes actituds. Inclús podria anar més enllà (seria un debat obert)i diria que mètodes anticonceptius com el preservatiu o la píldora del dia després com d'altres que hi puguin existir, hasurien de ser subvencionats per la generalitat, ja que eviten mals majors, de la mateixa manera que la Llei d'Interrupció Voluntària de l'Embaràs entrarà per la Seguretat Social quan entri en vigor.

Vilafranca del Penedès

Manel Roqueta. ha dit...

Eren tan joves i se'ls notava que ho estaven passant malament. Una mica d'intimitat els hagués anat prou bé. Sí Montse, no n'hi ha prou amb la informació, caldria subvencionar.