dimarts, 30 de març del 2010

Que comenci la gresca

En una reunió de l'Ajuntament de Santa Coloma amb un col·lectiu de joves en la que es preparava un acte públic, l'alcalde va dir que a finals d'any hi hauria un altre govern a la Generalitat. En aquesta reunió hi participaven també altres regidors de l'equip de govern, algun d'ells del PSC. No sé en quin to va fer l'alcalde aquesta afirmació, però penso que tenint en compte que l'equip de govern està compost per CIU, PSC i ERC, hauria de tenir més cura a l'hora de fer manifestacions d'aquesta mena. No sé si algú el va contestar però, en tot cas, s'ho mereixia.
A CIU ja tenen coll avall que guanyaran aquestes eleccions. Això no ho criticaré pas, les enquestes els donen un avantatge que fa pensar que efectivament a la tardor hi haurà un canvi de govern a Catalunya. Ara bé, una altra cosa molt diferent és la prepotència i el menyspreu amb que CIU tracta al PSC, cosa típica en el comportament dels convergents. Però que no ho tinguin tan clar, això encara no ha començat.
Tanmateix hi ha uns quants elements que poden espatllar la festa de la dreta catalana. En primer lloc la feina feta pels governs progressistes. A Santa Coloma hi ha una colla d'exemples amb els quals no es pot comparar la feina dels 23 anys de governs convergents. I ho explicarem bé, com a tot Catalunya.
Un altre element és el possible efecte rebuig que pot fer en un electorat socialista poc mobilitzat la prepotència de CIU i, sobre tot, del seu líder. A la llarga pot ser un aspecte que acabi posant en marxa al votant socialista que ara per ara no està decidit a anar a votar.
Hi ha una altra cosa que pot incidir en el resultat de les eleccions. L'aparició del Reagrupament en la cursa electoral pujarà el to del debat independentista a un nivell molt alt. Podria ser que això acabés actuant com un catalitzador sobre la part de votant socialista que en les autonòmiques s'absté i que activés el seu vot.
I, sobre tot, que ningú menystingui al PSC ni a la seva capacitat mobilitzadora. Tenim un gran partit, amb una gran implantació a tot Catalunya i molts milers de militants amb ganes de que comenci la gresca. Que ningú es pensi que les enquestes ens desanimaran. En les eleccions generals del 2008 vam omplir el Palau Sant Jordi amb 50.000 persones. Som un gran partit, tenim uns objectius molt clars i treballarem per aconseguir-los. Que ningú es pensi que estem vençuts.