dilluns, 14 de juny del 2010

Rosell


Estic content que en Sandro Rosell hagi guanyat les eleccions a la presidència del Barça. Era el meu candidat preferit, la seva manera d'expressar-se em generava més confiança que cap dels altres aspirants. Però no només per això, el fet de que per a en Laporta sigués l'enemic a batre, m'acabava de convèncer que en Rosell era el millor de tots quatre.
En aquestes eleccions hi ha hagut un element interessantíssim que val la pena tenir en compte. Sembla ser que no hi ha dubtes a l'hora d'afirmar que el Barça de la presidència Laporta ha sigut brillant, no sé si el millor de la història, però els resultats esportius han sigut molt bons. En Laporta tenia el seu candidat, en Jaume Ferrer, que ha basat tota la seva campanya en la continuïtat del model Laporta. I vet aquí que  no només no ha guanyat les eleccions sinó que ha sigut el candidat amb menys vots i, per acabar-ho d'arreglar, en la enquesta a peu d'urna que va fer TV3, que va encertar quasi a la perfecció el resultat, es preguntava als socis què haurien votat si s'hagués presentat en Laporta i el resultat va ser que un 62'6% deien que no el votarien per un 33'8 que sí.
En aquest punt la pregunta ve sola: què ha pogut passar perquè una majoria tan gran de socis hagi descartat el candidat continuista i hagi votat en Rosell? Aquest és més conegut que en Ferrer, això sembla segur. Podria ser també que en Laporta, amb tots els problemes que ha generat hagi perjudicat a en Ferrer? Recordeu?: el cunyat franquista, la moció de censura, la desfilada de moda interior a l'aeroport, els "al loro" i "que n'aprenguin" i, sobretot la politització del Barça i la seva postura política penso que han fet que el rebuig del soci cap a en Ferrer hagi sigut gran.
Sigui com sigui la veritat és que sobta que presentant una bona feina feta a l'electorat aquest es decideixi de forma molt majoritària pel candidat contrari a l'oficial. És francament interessant aquesta reacció i penso que caldrà estudiar-la amb deteniment per veure quines conclusions se'n poden treure.