dissabte, 11 de juny del 2011

Treballar per a Santa Coloma

Aquest és el meu bloc i puc dir coses que en altres llocs no ho puc fer amb la mateixa llibertat. És com dir les coses a casa, a la taula, tot dinant. No vull dir amb això que en altres llocs no sigui sincer, només vull dir que segons a on he de dir les coses amb més diplomàcia. Vull parlar avui de la qüestió dels pactes que hem fet per arribar a formar el nou equip de govern de l'ajuntament de Santa Coloma. No vull amagar que vam intentar el pacte amb CPC i ERC. Entre les tres forces sumàvem uns 2100 vots que recollien el desig de canvi que el poble va expressar a les urnes el dia 22 de maig. ERC va dir des del primer moment que no pactaria amb CPC lo que feia impossible l'acord. A mi personalment i a l'agrupació no ens ha agradat gens ni mica la manera de fer oposició de CPC els últims quatre anys, ha sigut destructiva, malgrat que en alguns temes han tingut raó. Ara bé, a mi el seu cap de llista, en David Boguña, m'oferia confiança quan deia que ara era ell qui manava a la llista. M'agrada confiar en la gent i volia confiar en en David quan deia que la gent que tenia al darrera no decidirien res. Costava de creure, d'acord, però valia la pena provar-ho. Està clar que el pacte hauria sigut amb en David. No va poder ser, ERC no va voler en cap moment intentar l'acord amb les tres forces.
En aquesta situació CIU tenia el govern del nostre ajuntament assegurat al ser la llista més votada. Tenint en compte que ERC va dir que de cap manera faria alcalde a en Toni Solà i que era impossible l'acord de CIU amb CPC només quedàvem nosaltres com a possibles socis de govern de CIU. Nosaltres havíem dit clarament en la campanya i després de les eleccions que calia un canvi, que eren massa anys del mateix alcalde, però mai vam tancar d'una manera explícita la possibilitat d'arribar a acords amb CIU. Què teníem de fer llavors? Anàvem a l'oposició i deixàvem un consistori que no representava al poble amb sis regidors governant i onze a l'oposició o entràvem a l'equip de govern amb CIU i fèiem un equip de govern sòlid. Ens manteníem en unes posicions intransigents o intentàvem arribar a acords amb la força que va guanyar les eleccions de forma clara. Què tenia de prevaler les posicions de partit o l'interès general de Santa Coloma.
Ho vam debatre llargament a l'agrupació i la votació final va ser clara: intentar fer l'acord amb CIU. L'acord va ser fàcil, CIU va donar totes les facilitats, les converses van ser fluides, en un ambient de gran amabilitat i franquesa. Feia goig de parlar amb en Toni Solà i en  Josep Cullell. No ens va costar arribar a un acord que assegurés una majoria estable per a la propera legislatura.
Tindrem tres regidories de molta feina però en les que ens hi sentirem còmodes treballant, crec que hem fet un bon pacte per a Santa Coloma i espero que doni fruits i que d'aquí a quatre anys puguem dir que hem contribuït a que la gent de Santa Coloma tingui una qualitat de vida més gran que l'actual. Estem il·lusionats per començar a treballar.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Manel, estic segura que és un bon pacte i quan dic això no em refereixo als partits. És un bon pacte per Santa Coloma, per fer créixer la ciutat i posicionar-la arreu! Ànims!
Montse Esteba

Manel Roqueta. ha dit...

Sí, és un bon pacte, treballarem a gust i, al fer un govern fort, el poble en sortirà beneficiat. Ara bé, a mi m'està ocasionant un desgast personal importantíssim. Dóna la sensació que hem anat a buscar la cadira i, en el meu cas, el sou. No és així, a l'agrupació ha primat sempre el ser fidels als resultats electorals i l'interès general de Santa Coloma, però ja entenc que costa d'explicar i d'entendre. Gràcies pel comentari Montse.

Anònim ha dit...

Quan saltes a la palestra pública no pots evitar aquests comentaris. Ara, el més important, és fer una bona feina i callar boques!
Montse Esteba

assumpció cantalozella ha dit...

Ara, endavant i bona feina! De crítiques i comentaris sempre n'hi hauran...sempre n'hi ha. Només cal veure com l'Antoni Solà ha estat bescantat...

Anònim ha dit...

Jo señor Manel estic estupefacta. No se si per que heu pactat amb la dereta que es CIU o per que els oritzons dels valors de les ideias, tranformades en politica, es algu del tot incompatibla amb fe politica. Tampoc la veritat es que no se si me explico be. Jo podria dirli que le votat i se mentida, pro entot cas li dire una cosa molt clara. Porto traballant en aquest Ajuntament vora 12 anys a la Brigada Municipal, no m'agradaria extendram massa pro potse sera l'aunica oportunitat de ferli arriba el meu patiment, dons porto mes de 6 anys soportan injurias i calunnias per par de els encarragats de aquesta Brigada, per tal de ferma fora, dons no volan gent extrangera, i soc nascut a Manresa i perlotan Catala aixo es tan sols una petita anecdota( es evident que ian mes motius )....lo important de aquest escrit es que se, per l'experiensia de aquest anys que abans de poguer parla ja soc jutjat i sentenciat. Espero i desijo de tot cor que cuan intenti posa els seus valors e ideias en practica pel be de la ciutatania i del poble no es trobi ja comdepnat i catalogat i sentensiat......per que el que vui pensa, sinserament es que porta dins seu un ser huma que es sensitbla i que veu les cosas mes anlla del que diu la gent. Li desitjo sotr i nublessa dons li fara falta, n'estic segur. Y per ultim crec que e llegit, en algun lloc,que vuste feia referencia a una dita de en Rabindranath TAGORE...crec que era algo sobra " Les llagrimes no et deixaran veura la lluna" Yo en permeto ferli una de molt personal diu aixi " La molta llum es com la molta hombra, que no deixa veuri clar " Graciees per llegirma i sort.

Anònim ha dit...

En cuanto alguien comprende que obedecer leyes injustas es contrario a su dignidad de hombre, ninguna tiranía puede dominarle.