diumenge, 6 de desembre del 2009

Constitució

Jordi Pujol deia ahir, amb motiu de la mort de Jordi Solé Tura, que ara cal no desvirtuar l'esperit de la Constitució espanyola. S'ha d'entendre doncs, de les paraules del President, que la Constitució era i és una bona eina de convivència. Ara caldria preguntar-li a l'Artur Mas si està d'acord amb aquestes paraules.
El President de la Generalitat, José Montilla, en un article al diari El País, també fa un elogi del pacte constitucional alhora que reclama que el Tribunal Constitucional sigui respectuós amb la voluntat de Catalunya expressada clarament en el referèndum que va ratificar l'Estatut d'autonomia.
El malestar que el retard de la sentència del TC sobre el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel PP ha provocat a Catalunya, està ajudant de forma decisiva a la propagació de la idea que l'única solució a aquest problema és la independència de Catalunya. Les consultes sobre la independència que se celebraran el proper dia 13 són una part important de la campanya de mobilització que grups i partits independentistes estan fent aquests darrers temps.
A mi ja em sembla bé que es facin les consultes. Això és una democràcia i és bo que la gent pugui dir el que li sembla. I aquí, precisament, és on rau la grandesa dels règims democràtics: arriben a permetre que la gent es mobilitzi per fer caure el règim que els permet fer la mobilització. Això, i no cap altra cosa, és democràcia. I la Constitució, amb totes les mancances que pugui tenir, és la garantia de llibertat que tots els demòcrates volem.

1 comentari:

Pep ha dit...

L'altre dia vaig tenir el plaer de veure el reportatge sobre en Jordi Solé Tura que ha fet el seu fill, i vaig pensar un munt de coses,
tota una vida defensant unes idees, uns principis, per deixar un país millor, per construir una societat més justa, tota una vida.
Em va fer pensar molt.
Et dic això, perquè cal que els polítics prenguin nota de la feina que els hi pertoca.