dimecres, 20 d’abril del 2011

Què passarà?

Avui han sortit publicades les llistes per a les eleccions municipals del dia 22 de maig. A Santa Coloma ens presentem set candidatures, una més que ara fa quatre anys. En primer lloc, respecte absolut per a tots els candidats de totes les llistes. El fet de presentar-se a les eleccions és un acte que representa la voluntat de servei cap al poble, independentment de les sigles o les motivacions que hagin provocat les confeccions de les diferents llistes. Els disset regidors que ens asseurem a la sala de plens del proper consistori i totes les persones que hagin format part de les llistes i no estiguin a l'ajuntament participarem d'un objectiu comú: formar el millor dels governs per a Santa Coloma i esforçar-nos tant com puguem per fer la vida dels nostres conciutadans lo més digne i pròspera possible. Aquest, i no cap altre, ha de ser el motor que ha de guiar la nostre feina els propers quatre anys.
El resultat de les eleccions? Sempre és difícil d'endevinar què passarà en unes municipals en les que no es disposa d'enquestes. Jo, en aquests moments, podria assegurar que els socialistes guanyarem quasi amb un cent per cent dels vots. Tothom que ha parlat amb mi em diu que ens votarà, ningú m'ha cridat pel carrer per dir-me: Manel, no comptis pas amb mi que no penso votar-te. I jo estic segur que hi haurà gent que no ens votarà. Sí, és difícil saber què passarà amb exactitud. Ara bé, indicis més o menys fiables basats en la intuïció o provinents d'anàlisis més científics sí que se'n poden tenir. Pel que fa a nosaltres estem portant la iniciativa des de fa mesos, hem sigut la primera llista a presentar-nos, de fet el rumor de que jo em presentava com a alcaldable ja ve de l'octubre de l'any passat. Ja fa mesos que anem passant el nostre butlletí en en el que ja anem preparant la precampanya i la campanya. Hem fet una bona candidatura i el programa de govern arribarà a la gent. Hem preparat una campanya de presència intensiva al carrer i espero que l'acte central de campanya serà un èxit. Farem un molt bon resultat.
Hi havia el dubte de si la situació política general ens podria perjudicar. Podia haver sigut així, però tal i com va fent les coses el govern de la Generalitat potser els pot perjudicar més a CIU que a nosaltres. A poc més d'un mes de les eleccions parlar de fer retallades a tort i a dret en l'ensenyament i la sanitat i parlar de rebaixar els impostos als que tenen més diners és un insult a la gent que està patint aquesta crisi econòmica tant brutal que tenim fa anys. Ja poden anar rectificant tot el que vulguin que ja se'ls ha vist les intencions, que, per altra banda, no han sorprès gaire a ningú. La dreta és la dreta.