dimarts, 31 de maig de 2011

Hem aguantat

Hem aguantat bé el cop. Aquesta frase l'he dit els últims dos dies moltes vegades. A Santa Coloma els socialistes hem mantingut els tres regidors que teníem de les últimes eleccions en un context de retrocés general . És una constant que en unes eleccions tots els partits acabem dient  que ens ha anat bé siguin quins siguin els resultats obtinguts. Seré sincer, a l'agrupació ens esperàvem obtenir, al menys, un regidor més. Ara bé, tenint en compte els resultats que els socialistes hem tingut en general, estem satisfets d'haver mantingut els tres regidors.
Penso que les claus d'aquest resultat les hem de trobar en la feina feta a Santa Coloma. El projecte que vam presentar, candidatura, programa i la campanya electoral que crec que va ser intensa, amb una bona acollida del poble a tots els actes públics que vam fer, ha sigut el motiu d'haver fet aquest resultat. Estic convençut que l'actual context polític general, en el que els socialistes hem tingut de gestionar una crisi econòmica duríssima, ha influït molt negativament en el ànims d'una part molt important del nostre electorat potencial. Per això crec que haver-nos mantingut ,en aquestes circumstàncies, en els mateixos resultats d'ara fa quatre anys, té un gran valor.
Per tant, vull fer un agraïment públic a tota la gent de la candidatura I de l'agrupació pel seu compromís, la seva il·lusió i el seu treball. Sense aquesta aportació no hagués sigut possible estendre el nostre projecte pel poble de la manera que ho hem fet. Gràcies al treball intens de tota la nostra gent avui tenim la satisfacció d'haver mantingut la nostra posició a l'Ajuntament.
Pel que fa als resultats electorals a Santa Coloma penso que reflecteixen un sentiment que durant la campanya vam copsar pels carrers del poble. Hi havia un desig de canvi que s'ha  fet palès a les urnes. CIU ha perdut un regidor, sent  l'únic grup de l'ajuntament que es troba en aquesta circumstància. CIU té sis regidors d'un total de disset, dit d'una altra manera, el nombre de regidors que no són de CIU és quasi el doble dels del partit de l'alcalde. 
Quan escric aquestes ratlles encara és molt aviat per poder dir què passarà per formar el nou equip de govern. Del que sí estic  segur és que caldran tones de seny, de compromís cap a la nostra ciutat per tal de donar-li el millor dels governs, el més estable, el que reflecteixi més bé quin  és el sentiment del poble.  Caldrà recollir el sentiment de que cal canviar que el poble va expressar clarament el diumenge de les eleccions. Caldran pactes, sens dubte, ja que ningú té majoria suficient per a governar en solitari. Espero que entre tots sabrem posar-nos en el lloc que Santa Coloma vol. Sigui quina sigui la fórmula que sorgeixi de les negociacions, s'ha de tenir clar que l'objectiu prioritari és governar bé, establement.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Manel, estic segura que és un bon pacte i quan dic això no em refereixo als partits. És un bon pacte per Santa Coloma, per fer créixer la ciutat i posicionar-la arreu! Ànims!
Montse Esteba