dissabte, 27 de juny del 2015

0,158%

Vagi per endavant que prefereixo a la Colau abans que en Trias per a l'alcaldia de Barcelona. Dit això explico un petit conte.
La Lluïsa i l'Enric són una parella que tenen uns ingressos moderats, treballen tots dos i venen a guanyar a l'any uns 25.000 euros. En Pau, el seu fill, estudia música i necessita que se li repari el violí. La reparació de l'instrument val uns 40 euros. La família no té dificultats per viure però tampoc li sobra res i per pagar aquests diners han de pensar de on els trauran. Després de parlar-ne molt l'Enric diu que els 40 euros coincideixen amb la despesa en gasolina que ell té per anar a fer un treball eventual i que la solució pot ser deixar de fer aquest treball i així podran estalviar els diners per arreglar el violí d'en Pau. Els 40 euros venen a representar, aproximadament, el 0,158% dels ingressos anuals de la família. L'Enric deixa la feina i ja tenen solucionat el finançament de la reparació de l'instrument.
Una de les primeres mesures que ha anunciat la Ada Colau, després de ser elegida alcaldessa de Barcelona, és la de retirar la subvenció de quatre milions d'euros que l'ajuntament de Barcelona dóna al circuit de Montmeló. Aquests diners, que representen el 0,158% del pressupost anual de l'ajuntament de Barcelona,  es destinaran a beques menjador. L'alcaldessa ha dit que les beques tenen prioritat sobre la fórmula 1. I té raó.
Ara bé, recordeu els 40 euros que l'Enric estalvia deixant la feina? Quins guanys tenia la família amb aquesta feina? Siguin els que siguin amb tota seguretat són molts més que la despesa que ocasionaven els desplaçaments en cotxe. Si la família volia estalviar els 40 euros ho podia haver fet no anant a fer el sopar d'aniversari que els costarà 50 euros i fer un sopar més discret a casa per 10 euros i ja tenien els 40 pel violí.
Quatre milions d'euros en un pressupost de dos mil cinc cents milions és una xifra que de ben segur es pot estalviar en moltes partides que no aporten riquesa a la ciutat. No m'agrada la fórmula 1, la trobo pesada, però mils de milions d'espectadors la segueixen arreu del món i veuen el nom de Barcelona a les seves televisions i això reporta uns beneficis indubtables a la ciutat.
Això sí, la mesura fa goig i ha merescut les portades de diaris i telenotícies.