dissabte, 13 de juny del 2015

Paraules en el nou ajuntament

En primer lloc vull felicitar al nou alcalde. Joan, sincerament, et desitjo a tu i el teu equip de govern tots els èxits, si ho feu bé el poble el poble avançarà. Vull també donar les gràcies a la candidatura i a la gent que ens va votar en les passades eleccions, gràcies a tots ells avui el PSC té representació en aquest consistori.
Permeteu-me que us llegeixi uns fragments d’un article que tinc penjat al meu bloc.
Sí, hi serem, com ho hem fet des del 1979. Hi serem defensant el nostre programa de govern.
Hi serem malgrat les dificultats, perquè el PSC és un partit molt fort, venim de molt lluny defensant els que menys tenen, treballant per la justícia social al món des de Catalunya. Perquè aquest és l’ideal socialista, per nosaltres no hi ha diferències entre els qui tenen llengües, religions, o llocs de naixement diferents. La nostra lluita és universal i ens agermanem amb tots els socialistes del món en el mateix objectiu: aconseguir un món just.
Hi serem per treballar per a Santa Coloma com ho he fet els darrers quatre anys. Han sigut uns  anys profitosos pel nostre poble. Hem sabut  trobar l’equilibri necessari per tal de conformar un govern estable en el que m’hi he sentit molt còmode en les meves obligacions com a regidor de Fires i Festes i Participació ciutadana. Santa Coloma sempre ha estat per sobre de tot.
Hi serem amb l’ànim de tornar a governar. Naturalment, governar en un projecte atractiu, sòlid, responsable, en el que les relacions personals entre els membres de l’equip de govern facilitin les tasques del dia a dia.
Presentem un programa de govern que es pot complir al cent per cent. No fem propostes irrealitzables, sabem perfectament el que és governar i en som responsables.


I ara,vull donar les gràcies als dos grups majoritaris per haver-nos convidat a participar del govern, però he de dir que aquesta vegada no es donen les circumstàncies per acceptar la proposta, i ens sap greu. El lema del nostre programa de govern és Pel que realment importa. Per el PSC el que realment importa és Santa Coloma quan estem parlant de governar el nostre ajuntament. Mireu, els darrers quatre anys hem votat unes quantes mocions que feien referència al debat nacional que vivim. Al cap d’un dia, d’una setmana, d’un mes, un, dos, tres o quatre anys, cap d’aquestes mocions  ha incidit ni positiva ni negativament sobre la gent de Santa Coloma. Això sí, han generat els debats més brillants i alhora els més allunyats dels problemes reals de la població. No ens hauríem sentit còmodes en un govern que té com una de les seves prioritats intensificar el debat nacional al nostre ajuntament.
Defensarem el nostre programa, serem responsables al màxim, si hem d’arribar a acords mai tindrem el no per endavant. He demostrat durant els quatre anys passats que els socialistes som gent compromesa amb millorar la qualitat de vida de la gent de Sta. Coloma. Estarem vigilants en que el nostre ajuntament protegeixi els que pateixen amb més cruesa aquesta crisi econòmica que encara no ha acabat. Que cap família es quedi sense un sostre per viure-hi dignament, cap infant amb malnutrició, crear ocupació, un local per els joves, crear la regidoria de Santa Coloma residencial, un poble més participatiu. Aquestes són algunes de les prioritats que sí farien de Santa Coloma una ciutat millor, Per això treballarem els propers quatre anys. Esperem que el nou govern sigui receptiu a la nostra voluntat sincera de participar en la tasca de fer avançar el nostre poble.
Moltes gràcies.