dimecres, 9 de juny de 2010

Valors

El diumenge passat vam anar a dinar a la festa de primavera que organitza cada any l'agrupació socialista de Blanes.  Hi havia molta gent amb ganes de passar una estona amb companys socialistes. L'arròs que ens van servir va ajudar a que la trobada sortís bé, era francament bo. Ens van parlar en Josep Marigó, ex i futur alcalde de Blanes i la Marina Geli, consellera de salut de la Generalitat de Catalunya. En Marigó fa basar el seu discurs en Blanes, en l'actuació del govern convergent de l'ajuntament i en el seu projecte per portar el canvi a la seva ciutat.
 "És hora de parlar de valors", va començar el seu parlament la Marina Geli. Va dir que era el moment de la llibertat, de conquerir la llibertat i que el canvi a Catalunya el representa el PSC. "Nosaltres estem reconstruint Catalunya després de vuit anys de governs porucs de CIU i PP". La Marina va seguir dient que era l'hora de la igualtat d'oportunitats, de la salut i la educació, de que Catalunya torni a ser industrial.
Penso que el to i el fons del discurs de la Marina és el que volem sentir els socialistes en aquests moments de crisi. Són uns temps en els que els governs es veuen obligats a prendre mesures impopulars, que toquen l'estat del benestar i que poden causar desconcert entre les bases i els votants socialistes.
Per això és el moment de recordar qui som, d'on venim i on volem arribar i de dir a tothom que aquest  model de societat, basat en  l'especulació i que cíclicament origina unes crisis econòmiques que sempre acaben pagant les classes populars, no és el nostre. I que cal canviar-lo, que cal controlar aquesta amalgama d'interessos especulatius que es diu "els mercats". És el moment de parlar de socialisme, d'igualtat d'oportunitats, d'una banca pública. Socialisme, del segle XXI, però socialisme. Com deia la Marina basat en la igualtat d'oportunitats, en la educació, en la salut i en el treball.

1 comentari:

Montse Arnan Muñoz ha dit...

La Marina està fent un Tour per tot Catalunya (també ha vingut a Vilafranca fa uns dies) implecable assumint un paper important i alhora difícil ja que amb ella li toca una part delicada, però ho està fent força bé. No es mereix el que li ha passat aquests dies, rebent improperis de personatges indesitjables, que són mereixedors d'accions legals per la manca d'ètica moral. Bé només cal donar-li tot el nostre suport.