dimarts, 18 de gener del 2011

Article per al Ressò de febrer

Gràcies per haver-me elegit

M'han quedat gravats a la memòria els viatges a Arles sur Tech, a França, a  la comarca del Vallespir, quan amb els meus pares anàvem a visitar a la família que s'havia exiliat després de la guerra civil. Aquells dinars amb l'àvia Isabel i els oncles i cosins tenien, a més a més  de l'emoció del retrobament familiar,  un ambient de forta càrrega política. La militància republicana de la meva família, la guerra i el posterior exili van marcar profundament el caràcter polític del meu entorn.
Tanmateix quan jo prenc contacte directe amb la realitat política de Catalunya és, curiosament, al Sáhara, al servei militar. Allà, al desert, faig amistat amb un noi barceloní que em posa al dia de l'ambient polític que hi havia a Barcelona. En Martín em va parlar de les Terceres Vies que les forces polítiques catalanes, encara a la clandestinitat, promovien a casa nostra tot preparant l'imminent canvi de règim. Acabat d'arribar a Santa Coloma participo en l'Assemblea Democràtica de Catalunya. Va ser una època fantàstica, d'emocions, de projectes. Recordo la primera conferència política de la democràcia al nostre poble amb Josep Andreu i Abelló  que havia sigut Conseller de la Generalitat durant la República  i que vaig tenir la sort de que se m'elegís per presentar-la. La van seguir tota una colla de conferències dels partits  que abastaven tot l'arc polític en un cinema Fèmina ple de gom a gom.
No vaig tardar gaire a prendre una postura política concreta entrant a militar al PSC(congrés) d'en Joan Reventós i més tard al 1978, amb la unitat socialista catalana, a l'actual PSC. Vaig pensar en aquells moments, i ho segueixo pensant ara, que vivim en una societat que cal reformar profundament per tal de que sigui justa i que la idea que més pot estar al servei d'aquesta transformació és la que defensem els socialistes.
Per tot això m'omple de goig, d'il·lusió, de ganes de treballar per a Santa Coloma, que els companys de l'Agrupació socialista de la nostra ciutat m'hagin elegit com a candidat a alcalde per a les properes eleccions municipals del mes de maig. Amb aquesta elecció m'han donat l'oportunitat de treballar per fer realitat al meu poble els ideals de justícia i progrés que al llarg de la meva vida he cregut que són imprescindibles per aconseguir una societat més justa, més humana. Als companys socialistes de Santa Coloma els ho he agraït però, per molt que ho faci, difícilment els podré explicar el que representa per a mi ser candidat a alcalde pel PSC a Santa Coloma.