dijous, 24 de març del 2011

Entrevista al Punt

MANEL ROQUETA  ALCALDABLE PEL PSC A SANTA COLOMA DE FARNERS

“L'oposició ha tingut raó en alguns temes”

El candidat socialista afirma que es podria produir una sorpresa que els permetria formar govern si obtenen un mínim de cinc regidors

Diu que el pacte amb CiU els ha fet perdre part de la càrrega ideològica d'esquerres

Manel Roqueta té 57 anys, és carnisser i milita en el PSC des de l'any 1976, tot i que ha estat uns quants anys inactiu políticament. Ara encapçala la llista dels socialistes a Santa Coloma, renovada en els tres primers llocs. Viu en parella i té dos fills.
Governar amb CiU, com ha fet el PSC aquests últims anys, ha estat positiu o negatiu?
Jo diria que hi ha hagut un mig mig. Com a exemple de coses positives, esmentaria el fet que hem ajudat molt per poder tenir la piscina coberta. De negatiu, esmentaria que és molt difícil canviar la dinàmica de CiU, i amb tres regidors se'ns ha posat difícil deixar més empremta.
Creu que hi ha Solà per llarg a Santa Coloma?
Tinc esperances que no sigui així, i estic fermament convençut que des del PSC podem donar la sorpresa i superar els resultats de les eleccions de l'any 2007.
Antoni Solà, com a alcalde de CiU, ha capitalitzat els èxits del treball de govern del PSC?
Pel sol fet de ser alcalde ja vol dir que capitalitza no sols els nostres èxits, sinó tota l'acció del govern ell sol. Nosaltres, però, hem intentat donar tota la informació possible a través del nostre butlletí.
Com valora la feina que ha fet des de l'oposició Colomencs pel Canvi?
Crec que està molt bé fer oposició, i fins i tot crec que tenen raó en molts dels seus plantejaments, com ara el de la captació de l'aigua. Ara bé, crec que han fallat les formes d'una manera que no s'havia vist mai a Santa Coloma. No es pot donar tota la culpa a l'Ajuntament en temes en què la culpa és de la Generalitat, com en el cas de voler imposar la captació d'aigua de la dessalinitzadora de Blanes.
Què han hagut de deixar pel camí en el pacte amb CiU?
Amb el pacte que hem fet és evident que es perd càrrega ideològica. Com en qualsevol pacte, s'estableix un joc de cessions, i en algunes qüestions es guanya i en unes altres es perd. En el fons, però, el que importa és treballar pel poble.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

aixó vol dir que esteu dispossats a pactar amb qui sigui ?

Manel Roqueta. ha dit...

L'important no és amb qui podrem pactar sinó què pactarem.I, per descomptat, caldrà veure quina força electoral tenim després del 22M. Si fem un bon resultat i som decisius, com així m'espero, pactarem en base a dues condicions principals: volem l'alcaldia i s'hauran de respectar els punts bàsics del nostre programa de govern. I, si sóc alcalde, convidaré a tots els grups de l'ajuntament a participar a l'equip de govern.